Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Természetes megoldások égési sérülésekre
  2023-12-17 22:10:20, vasárnap
 
  Természetes megoldások égési sérülésekre - Aloe vera, hűtőborogatás, kenőcs

Nagyon sokan szeretnek a konyhában tevékenykedni. Óhatatlan, hogy a konyhai sürgés-forgás közepette aztán megégetjük magunkat vagy más konyha balesetet szenvedünk el. Ilyenkor nagyon jó, ha tudjuk, hogy mivel csillapíthatjuk gyorsan a fájdalmat és mivel enyhíthetjük a kellemetlen tüneteket.

Az egyik legjobb megoldás nem más, mint a méz. A méz ugyanis antibakteriális hatással rendelkezik, emellett a gyulladáscsökkentő hatása is kiemelkedő. A méz akkor lehet a segítségünkre, ha megégettük magunkat, és oly módon segít, hogy egyrészt felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat, másrészt mindezt hegesedés nélkül teszi. Hogyan használjuk? Kenjük be a sebet mézzel, majd helyezzünk rá egy gézdarabot, kössük be a kezünket vagy az égett területet. Naponta négy alkalommal cseréljük a kötést.

A teafilter is nagyon hasznos lehet a kisebb égési sérülések természetes kezelésére. A kiázott teafilter ugyanis nagyszerűen hűti a megégett bőrfelületet és a fájdalmat is remekül enyhíti. A fekete tea az egyik legjobb választás, mivel nagy mennyiségben tartalmaz tanninsavat, amely remekül képes a megégett bőrfelületet megnyugtatni. Mindenképpen csak a kihűlt teafilter hozhat megnyugvást számunkra. Az is jó megoldás, ha főzünk egy kis adag fekete teát, hagyjuk kihűlni, majd megmártunk benne egy gézdarabot és ezt helyezzük a fájó területre.

A C-vitamin és az E-vitamin is nagyon sokat segíthet a gyors gyógyulásban, hiszen mindkettő remek antioxidáns hatással rendelkezik. Az égett bőrfelületen oxidatív stressz és szabad gyökök keletkeznek, azonban az antioxidánsok nagyon hatékonyan képesek ezeket a szabad gyököket semlegesíteni.

A C-vitamin mindemellett megtámogatja a gyorsabb sebgyógyulást és a bőr regenerálódását is elősegíti, hiszen ennek a vitaminnak nagy szerepe van a kollagénképződésben. A C-vitamin gazdag forrása a narancs, a paradicsom, a kelkáposzta és a brokkoli, míg E-vitamin többek között az avokádóban, a spenótban és a mandulában van jelen nagyobb mennyiségben.

Az Aloe vera is nagyon hasznos lehet, ha elsőfokú vagy másodfokú égési sérülést szenvedtünk. A gyógynövény ugyanis gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, fokozza a vérkeringést és meggátolja a sebben a baktériumok elszaporodását.

Amennyiben égési sérülést szenvedünk, az első dolgunk mindig az legyen, hogy hideg vízzel hűtsük le a megégett bőrfelületet. Kisebb égési sérülések esetén nagyon hasznos lehet a hideg borogatás is, ami megkönnyebbülést hoz. Ha hideg vizes ruhával készítünk borogatást, mindig ügyeljünk arra, hogy az adott ruha tiszta és steril legyen.

Az égési terület tisztítását követően használhatunk antibiotikus kenőcsöt is. Ez segíthet megelőzni a fertőzést, mégpedig oly módon, hogy bevonja a bőrt, így pedig megakadályozza a baktériumok elszaporodását és azt is, hogy szennyeződések kerüljenek a megégett bőrfelületre.

A megégett bőrfelületet ne tegyük ki közvetlen napfénynek, mivel ez csak tovább fokozza a tüneteket. Fedjük le a megégett bőrfelületet steril kötéssel, amennyiben a szabadban kell vagy akarunk tartózkodni.
Forrás : Link

Megjegyzésem : a hurma ( datolyaszilva ) segíti az égési sebek gyógyulását ( CzI )
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: megkönnyebbülést, antibakteriális, regenerálódását, csillapíthatjuk, elszaporodását, megakadályozza, szennyeződések, sebgyógyulást, használhatunk, semlegesíteni, antioxidánsok, hűtőborogatás, datolyaszilva, segítségünkre, tevékenykedni, megnyugtatni, bőrfelületet, antibiotikus, mennyiségben, mindenképpen, megtámogatja, felgyorsítja, enyhíthetjük, megjegyzésem, bőrfelületen, mindemellett, bőrfelületre, folyamatokat, gyógyulásban, vérkeringést, antioxidáns, tisztítását, tartózkodni, rendelkezik, baktériumok, gyógyulását, konyhában tevékenykedni, konyhai sürgés-forgás, kellemetlen tüneteket, egyik legjobb, gyógyulási folyamatokat, sebet mézzel, kezünket vagy, égett területet, kisebb égési, kiázott teafilter, megégett bőrfelületet, kihűlt teafilter, fájó területre, gyors gyógyulásban, égett bőrfelületen, antioxidánsok nagyon,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Különös!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Paul David Tripp Április 26  Az elfogadásnak...  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Ez a jó az alvásban.  Minden szülő a lényével nevel.  Ázzal aki csak szép  Mindenünk, amink van, amit sze...  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Rögtön puha Mézes Krémes  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Beney Zsuzsa  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Különös!  A keserű igazság  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Jó éjt  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  Maradék idő  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  802 esztendeje, 1222. április ...  Semmit ne higgy el  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Fodor Ákos költő,  próbáljuk ki az őszinteséget  Maradék idő  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Április 22. a Föld napja,  Alvó cica  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
konyhában tevékenykedni, konyhai sürgés-forgás, kellemetlen tüneteket, egyik legjobb, gyógyulási folyamatokat, sebet mézzel, kezünket vagy, égett területet, kisebb égési, kiázott teafilter, megégett bőrfelületet, kihűlt teafilter, fájó területre, gyors gyógyulásban, égett bőrfelületen, antioxidánsok nagyon, szabad gyököket, gyorsabb sebgyógyulást, vitaminnak nagy, gyógynövény ugyanis, baktériumok elszaporodását, első dolgunk, hideg borogatás, adott ruha, égési terület, megégett bőrfelületre, szabadban kell, égési sebek, megkönnyebbülést, antibakteriális, regenerálódását, csillapíthatjuk, elszaporodását, megakadályozza, szennyeződések, sebgyógyulást, használhatunk, semlegesíteni, antioxidánsok, hűtőborogatás, datolyaszilva, segítségünkre, tevékenykedni, megnyugtatni, bőrfelületet, antibiotikus, mennyiségben, mindenképpen, megtámogatja, felgyorsítja, enyhíthetjük, megjegyzésem, bőrfelületen, mindemellett, bőrfelületre, folyamatokat, gyógyulásban, vérkeringést, antioxidáns, tisztítását, tartózkodni, rendelkezik, baktériumok, gyógyulását, szenvedtünk, természetes, gyógynövény, nagyszerűen, sérülésekre, kellemetlen, tanninsavat, kelkáposzta, megnyugvást, keletkeznek, megégettük, gyógyulási, gézdarabot, alkalommal, borogatást, kezelésére, napfénynek, kerüljenek, amennyiben, helyezzünk, megmártunk, használjuk, hatékonyan, megoldások, kiemelkedő, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6761
  • e Hét: 31652
  • e Hónap: 63138
  • e Év: 267839
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.